"Rudaga – Kaissa 2020" Jūrmalā pulcē vairāk nekā 150 dalībniekus

26.08.2020
Foto: Diāna Matisone

Starptautiskais bērnu un jauniešu šaha turnīrs "Rudaga – Kaissa 2020" pulcēja vairāk nekā 150 ne tikai Latvijas, bet arī Lietuvas, Igaunijas, Francijas un Krievijas jaunos šahistus.

"Trīs dienu turnīrs "Rudaga – Kaissa 2020" bija lielisks pasākums Jūrmalas sporta un kultūras dzīvē, kā arī dāvāja spilgtu vasaras piedzīvojumu visiem tā dalībniekiem – turnīra tuviem un tāliem viesiem. Šīs ar šahu piepildītās dienas bērniem, viņu treneriem un vecākiem sniedza ne tikai labu sacensību pieredzi, bet arī jaunus draugus, atpūtu pie jūras, bet mums – organizatoriem iedvesmu nākamo turnīru organizēšanai! Īpašs prieks par lielmeistaru Alekseja Širova un Jevgēnija Svešņikova atsaucību, kuri bērniem veltīja laiku, sniedzot vairāku stundu ilgu simultānspēli un jaunu pieredzi šahā," gandarīta Starptautiskā bērnu un jauniešu šaha turnīra "Rudaga – Kaissa" organizatore Inese Testeļeca. Turnīra apbalvošanas ceremonijā atzinīgus vārdus visiem dalībniekiem, organizatoriem, atbalstītājiem veltīja arī Latvijas Šaha federācijas prezidents Māris Krakops.

Starptautiskajā bērnu un jauniešu šaha turnīrā "Rudaga – Kaissa 2020" ar Jūrmalas domes atbalstu viesnīcā "Semarah hotel Lielupe" pulcējās vairāk nekā 150 jaunie šahisti – gan iesācēji, gan pieredzējuši spēlētāji. Jaunajiem šahistiem laba pieredze bija tikšanās simultānspēlē pret lielmeistariem Alekseju Širovu un Jevgēniju Svešņikovu, kā arī jaunās paaudzes spēlētāju Rihardu Bekasovu.

Šī gada jaunums bija A grupa, kurā piedalījās spēlētāji bez vecuma ierobežojuma ar reitingu 1600 un vairāk. B turnīrā tikās I sporta klases spēlētāji ar reitingu līdz 1599.

Šaha spēles cienītāji bez vecuma ierobežojuma izmēģināja arī veiksmi Dice chess turnīrā, kam pievienojās arī daudzi spēlētāji, kuri nepiedalījās pamata turnīros.  

Starptautisko bērnu un jauniešu šaha turnīru "Rudaga – Kaissa 2020" atbalstīja Jūrmalas pilsētas dome, Jūrmalas sporta serviss, Latvijas Šaha federācija, Rīgas Šaha skola, Rotary club Astor Riga, "Gudrā Rīga", Fotomaster.lv, Kabineto mosaic studio, Ķekavas avots, Zelta rudens, Aizkraukles saldumi, Skyhunters.lv, Līvu akvaparks, Zelta rudens, Semarah hotel Lielupe, Jūrmalas tūrisma informācijas centrs, Cofeetea.lv u.c.

"Personīgi paldies sakām Irinai Pētersonei un Rotary club Astor Riga, kas atrada iespēju atvest un apmaksāt visus izdevumus talantīgajiem šahistiem no Daugavpils un Rēzeknes. Vairāki no šiem bērniem pirmo reizi apmeklēja Jūrmalu. Kā arī kopā ar šahistiem bija atbraukusi Daugavpils pilsētas domes bijusī priekšsēdētāja Žanna Kulakova," pauž Inese Testeļeca.

Šāda mēroga pasākums nav iedomājams bez daudzu personīgās palīdzības, tādēļ Starptautiskā bērnu un jauniešu šaha turnīra "Rudaga – Kaissa" organizatore Inese Testeļeca saka paldies arī Diānai Matisonei, Danai Matisonei, Dainai Vārpiņai, Albertam Cimiņam, Jeļenai Naumovičai, Marijai Mininai-Povaļjajevai, Agapi Ter-Avatesjanai, Romanam Testeļecam, Ērvīnam Novikovam, Natālijai Spirinai, Marinai Blumentālai, Ivetai Ševelei, Kasparam Miglam, Rihardam Bekasovam, Aleksaejam Širovam, Vladimiram Svešņikovam u.c.

"Nākamais Starptautiskais bērnu un jauniešu šaha turnīrs "Rudaga – Kaissa" notiks 19.–21.02 2021! Ceram, ka visi šaha cienītāji Jūrmalā varēs nospēlēt savu labāko šaha partiju!" jau šodien tam gatavoties aicina Inese Testeļeca.

Starptautiskā bērnu un jauniešu šaha turnīra "Rudaga – Kaissa 2020" rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Inese Testeļeca,
"Rudaga – Kaissa" organizatore