Vēl var pieteikties trīs klasiskā šaha turnīriem viesnīcā "Tallink Hotel Riga"

20.08.2020
Viesnīcā "Tallink Hotel Riga".

Jau 24.augustā viesnīcā "Tallink Hotel Riga" sāksies Latvijas čempionāti vīriešiem un sievietēm klasiskajā šahā, kā arī starptautisks deviņu kārtu turnīrs "Rīga Open". Turnīri ilgs vienu nedēļu un noslēgsies svētdien, 30.augustā.

Neskatoties uz to, ka slimības "Covid–19" dēl ir pamatīgi mainīts šī gada turnīru grafiks un gaidāmie notikumi izsludināti salīdzinoši vēlu,
šahisti visām sacensībām piesakās diezgan raiti. Latvijas čempionātu dalībnieku sarakstos redzami daudzi gados jauni spēlētāji, taču neizpaliek ne lielmeistari, ne starptautiskie meistari. Savukārt turnīram "Rīga Open" ceturtdienas rītā bija pieteikušies jau septiņu valstu pārstāvji.

Spēlēšana notiks vairākās "Tallink Hotel Riga" zālēs, nodrošinot pietiekamu plašumu un gaismu, savukārt pats Rīgas centrs garantē vieglu vietas atpazīstamību un sasniedzamību.

Pieteikšanās visiem klasiskā šaha turnīriem šobrīd ir pagarināta līdz svētdienas, 23.augusta, vakaram. Taču tā var tikt pārtraukta arī ātrāk, ja tiks sasniegta zāļu maksimālā ietilpība.

Latvijas Šaha federācija aicina spēlētājus neatlikt savu izvēli uz pēdējo mirkli, ņemot vērā arī gaidāmo vīriešu un sieviešu čempionātu augsto likmi. Kā zināms, nākamgad Maskavā notiks Pasaules šaha olimpiāde un Latvijas izlases sastāvs tiks noteikts, balstoties arī uz sekmēm šī gada čempionātos.

Nolikumi: sieviešu čempionāts, vīriešu čempionāts, "Rīga Open".