Jūrmalā notiks starptautiskais bērnu un jauniešu turnīrs "Rudaga – Kaissa 2020"

14.08.2020

Jūrmalā no 21. līdz 23.augustam notiks bērnu un jauniešu šaha turnīrs "Rudaga – Kaissa 2020", kurā dalībnieki gaidāmi arī no Lietuvas, Igaunijas, Francijas, Krievijas. Jaunie šahisti varēs ne tikai cīnīties dažādās šaha sacensībās, bet izmēģināt arī spēkus simultānspēlē pret lielmeistariem Alekseju Širovu un Jevgēniju Svešņikovu.

Ar Jūrmalas domes atbalstu viesnīcā "Semarah hotel Lielupe" pulcēsies vairāk nekā 100 jaunie šahisti – gan iesācēji, gan pieredzējuši spēlētāji. Šī gada jaunums ir izveidotā A grupa, kurā dalību var pieteikt spēlētāji bez vecuma ierobežojuma ar reitingu 1600 un vairāk. B turnīrā tiksies I sporta klases spēlētāji ar reitingu līdz 1599. Attiecīgi pārējās sporta klasēs piedalīsies spēlētāji ar zemākām sporta klasēm. Organizatori izveidojuši arī atsevišķu F grupu skolniekiem – iesācējiem. Savukārt pirmsskolnieki tiksies G grupā un cīnīsies ne tikai par uzvarām, bet arī iespēju iegūt IV sporta klasi. Ātrā šaha turnīrs notiks pēc Šveices sistēmas 7 kārtās. Turnīrā paredzēts arī ātrspēles jeb blitz turnīrs. Šaha spēles cienītāji bez vecuma ierobežojuma varēs izmēģināt arī veiksmi Dice chess turnīrā.  

"Rudaga – Kaissa 2020" vienmēr pozitīvi izceļas ar sacensību interesanto programmu un draudzīgo gaisotni. Katrs dalībnieks mājup dodas ar piemiņas balvu, bet uzvarētāji saņem kausus, medaļas, diplomus un vērtīgas balvas.  Organizatori vienmēr ir padomājuši ne tikai par turnīra sportisko norisi, bet arī kultūras un izklaides programmu. Šogad darbosies arī fotostūrītis, dažādas radošās darbnīcas un interaktīvās izklaides zonas.

"Covid-19" situācijas dēļ spēlētāju vietu skaits sacensībās ir ierobežots, un dalībniekiem obligāti jāreģistrējas iepriekš. Aizvadītajos gados "Rudaga Kaissa 2020" pulcēja aizvien vairāk viesus no citām valstīm, bet šogad ārzemju spēlētāju būs mazāk.

"Šis gads "Covid-19" dēļ arī šaha dzīvē ieviesis savas korekcijas, tādēļ esam gandarīti, ka izdevies noorganizēt ikgadējo turnīru "Rudaga Kaissa 2020". Plašā zāle un telpas viesnīcā "Semarah hotel Lielupe" sniedz zināmas priekšrocības, lai spēlētāji varētu atbilstoši distancēties, un organizatori ievērot nepieciešamos drošības pasākumus. Līdz ar to arī lūdzam spēlētājus reģistrēties turnīram savlaicīgi! Spēlēt pie mums reizē ir arī laba iespēja gandrīz nedēļu atpūsties Jūrmalā, baudīt svaigu gaisu un jūru," saka starptautiskā bērnu un jauniešu šaha turnīra "Rudaga – Kaissa 2020" organizatore Inese Testeļeca.

Piektdien, 21.augustā, pulksten 14 paredzēta dalībnieku reģistrācija, pulksten 15 sāksies ātrspēles jeb blitz turnīrs (5 min.+ 3 sek.), bet pulksten 18.30 simultānspēle ar lielmeistaru Alekseju Širovu un Jevgēniju Svešņikovu.

Sestdien, 22.augustā, pamata turnīra reģistrācija paredzēta no pulksten 10 līdz 11, bet turnīra sākums būs pulksten 11.30. Sestdienas vakarā pulksten 18 notiks Dice chess turnīrs.

Svētdien, 23.augustā pulksten 10 dalībniekiem būs pieejama meistarklase šahā, bet turnīrs turpināsies no pulksten 11. Dalībnieku apbalvošanasāksies pulksten 18.30.

Pieteikties starptautiskajam bērnu un jauniešu šaha turnīram "Rudaga – Kaissa 2019" iespējams, aizpildot anketu;

Starptautiskā bērnu un jauniešu šaha turnīra "Rudaga – Kaissa 2020" nolikums;

Starptautisko bērnu un jauniešu šaha turnīru "Rudaga – Kaissa 2020" atbalsta Jūrmalas pilsētas dome, Jūrmalas sporta serviss, Latvijas šaha federācija, Rīgas Šaha skola, "Gudrā Rīga", Fotomaster.lv, Kabineto mosaic studio, Ķekavas avots, Zelta rudens, Aizkraukles saldumi, Sky hunters u.c.

Inese Testeļeca, Starptautiskā bērnu un jauniešu šaha turnīra "Rudaga – Kaissa" organizatore

rudagafest@inbox.lv
29236910