Tuvojas IX Starptautiskais šaha festivāls "Vidzemes vasara 2020"

26.06.2020

No 20. līdz 23.jūlijam Limbažu novada administratīvajā ēkā, Rīgas ielā 16, Limbažos, tiks aizvadīts devītais starptautiskais šaha festivāls "Vidzemes vasara".

Koronavīrusa izraisīto pulcēšanās un ceļošanas ierobežojuma dēļ, ilgu laiku valdīja neziņa, par turnīra iespējamo norisi un tā programmu. Šogad festivāls notiks ierobežotam dalībnieku skaitam. Ierobežojumu dēļ uz festivālu netiek dalībnieki no daudzām valstīm.

Festivāls paredzēts bērniem un jauniešiem, kas dzimuši pēc 2007.gada 1.janvāra. Festivālā piedalīsies organizatoru personīgi aicināti 32 dalībnieki. Ja situācija atļaus, tad dalībnieku skaits var tik palielināts līdz 50 vietām. Priekšroka brīvo papildus vietu aizpildei bērnu un jauniešu tuvākajiem radiniekiem vai Limbažu novada šahistiem.

Turnīra galvenais tiesnesis būs Aivars Laizāns.

Pirmdien, 20.jūlijā, kas ir starptautiskā šaha diena, paredzēta lielmeistara Alekseja Širova meistarklase un simultānspēles seanss. Atgādinām, ka Aleksejs ir viens no šā festivāla dibinātājiem.

Otrdien, 21.jūlijā notiks ātrā šaha turnīrs. Tajā paredzētas 7 kārtas ar apdomas laiku 15 minūtes + 5 sekundes katram gājienam.
Trešdien, 22.jūlijā paredzēts ātrspēle un zviedru šahs.

Ceturtdien, 23.jūlijā paredzēta klasiskā šaha partija, kurā savā starpā sacentīsies Limbažu un Tartu "Kalev" šahisti. Arī pārējiem šahistiem būs iespēja izspēlēt klasisko šaha partiju.

Pēc šaha sacensībām Limbažu pagasta viesu namā "Noriņi" notiks futbola spēle šahistiem, Limbaži – Tartu "Kalev".

Festivāla dalībnieku apbalvošana paredzēta pēc futbola spēles. Kopējais balvu fonds paredzēts 1000 eiro apmērā.

Ivars Babris