Par šaha viktorīnas uzvarētājiem kļuvuši Gints Rasa un Valdis Vilciņš

26.05.2020

21.maijā aizvadīta "Prāta spēļu" viktorīna par šahu. Tā notika interneta tiešsaistes vidē, kopā piedaloties 27 dalībniekiem divās grupās. Viena spēle sastāvēja no 70 dažādiem jautājumiem, uz kuriem dalībniekiem tika piedāvāti četri atbilžu varianti.

Dalībnieki ieguva punktus atkarībā no tā, cik ātri tika iesniegta pareizā atbilde. Kā bija vērojams spēlē, tad brīžiem dalībnieki iesniedza savas atbildes tik ātri, ka spēles vadītājs vēl nebija paspējis nolasīt jautājumu. Tas skaidrojams ar samērā vienkāršiem jautājumiem šaha zinātājiem. Spēle tika veidota tā, lai tajā būtu interesanti piedalīties arī šaha neprofesionāļiem.

Par viktorīnas uzvarētājiem kļuva Gints Rasa un Valdis Vilciņš, kuri saņem tiesības piedalīties nākamajos trijos "Pullman Riga Old Town Hotel" šaha čempionātos bez maksas.

Ieskatam piedāvājam dažus jautājumus no Viktorīnas (bez atbilžu variantiem)

Kāds šobrīd ir ielas nosaukums, uz kuras padomju laikos dzīvoja Mihails Tāls?

Kurš šobrīd ir spēcīgākais Francijas šahists?

PSRS čempionāts ilgu laiku bija viens no spēcīgākajiem turnīriem pasaulē. Cik reizes tajā uzvarēja Mihails Tāls?

Kurā gadā pirmo reizi šaha turnīrā tika izmantots šaha pulkstenis?

Ņemot vērā, ka dalībnieki pārsvarā bija šaha zinātāji un lielākā daļa jautājumu bija pārāk vienkārši, tiek plānots, ka šogad notiks vēl viena viktorīna, bet ar krietni sarežģītākiem jautājumiem, kur būs nepieciešama īpaši padziļinātas zināšanas gan šahā, gan šaha vesturē. Par to mēs jūs noteikti informēsim.

Andris Tihomirovs