Ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9.jūnijam. Klātienes šaha turnīri vēl nevar notikt

08.05.2020

"Covid-19" pandēmijas dēļ Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9.jūnijam, vienlaikus Ministru Kabinets lēmis par būtisku dažādu ierobežojumu atvieglošanu. Taču klātienes šaha turnīri vēl nevar notikt.

Vienlaikus ar ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 9.jūnijam valdība lēma arī pārskatīt vairākus ar "Covid-19" pandēmiju noteiktos ierobežojumus, ziņo LETA.

Nolemts, ka pēc 12.maija tiks atļauta pulcēšanās gan iekštelpās, gan ārtelpās, bet pasākumā vienlaikus varēs atrasties ne vairāk kā 25 cilvēki. Pasākuma laiks iekštelpās nedrīkstēs pārsniegt trīs stundas, bet ārtelpās - laiks netiek ierobežots.

Valdība lēmusi uzdot Satiksmes ministrijai sagatavot pasākumus, lai nodrošinātu epidemioloģiski drošu sabiedriskā transporta izmantošanu, tai skaitā paredzot pienākumu sabiedriskajā transportā valkāt mutes un deguna aizsegu.

Tāpat lemts, ka kultūras, izklaides, sporta un citas atpūtas vietas darbu varēs uzsākt ne agrāk kā plkst.7 un beigt ne vēlāk kā plkst.24.

Ievērojot virkni nosacījumu, tiks atļauti arī organizēti sporta treniņi.

Kultūras ministram uzdots apstiprināt pasākumus sociālās distancēšanās nodrošināšanai kultūras institūcijās, piemēram, bibliotēkās, muzejos u.c., savukārt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram būs jāapstiprina pasākumus sociālās distancēšanās nodrošināšanai, kas jāievēro, organizējot sapulces, gājienus un piketus.

Kā ziņots, ar mērķi ierobežot "Covid-19" izplatību Latvijā, valdība iepriekš lēma no 13.marta līdz 14.aprīlim valstī izsludināt ārkārtējo situāciju, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu. 7.aprīlī Ministru kabinets pieņēma lēmumu pagarināt valstī ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.