Divi mūsējie labāko simtniekā, Meškovam un Reimanim karjeras rekordi

24.03.2020
Lielmeistars Ņikita Meškovs. Foto no facebook.com.

Starptautiskās šaha federācijas (FIDE) marta reitingos divi Latvijas šahisti atrodas pasaules Top 100. Igors Kovaļenko ar 2700 punktiem ieņem 40.vietu rapidā un ar 2696 punktiem ir 44.pozīcijā blicā vīriešiem, savukārt Laura Rogule (2289) ir 95.vietā ātrajā šahā sievietēm.

Četri mūsu spēlētāji ir sasnieguši karjeras rekordus klasiskajā šahā. Jāizceļ lielmeistars Ņikita Meškovs, kurš turpina tuvoties 2600 punktu robežai. Ar Vācijas bundelīgā un turnīrā Austrijā iegūtajiem 16 punktiem viņš savu reitingi ir pacēlis jau līdz 2582.

To, ka FM Ritvars Reimanis nesen turnīrā Gibraltārā izpildīja savu trešo starptautiskā meistara normu, jau rakstījām. Tagad, apskatot marta reitingu, varam apsveiktu viņu ne tikai ar strauju pieaugumu (plus 39 punkti) un jaunu karjeras rekordu (2414), bet arī ar iekļūšanu Latvijas aktīvo spēlētāju pirmajā desmitniekā. Līdz šim tas viņam vēl nebija izdevies. Lai gandarījums būtu lielāks, tagad jāsagaida FIDE lēmums par starptautiskā meistara titula piešķiršanu.

Jāsaka, ka aprīļa reitingā izmaiņas būs visai simboliskas, jo faktiski visi turnīri pasaulē ir atcelti. Šahisti krāj spēkus pēckrīzes periodam un spēlē šahu internetā, vairāk nekā to darīja pirms tam.