Pārcelti Skolu šaha olimpiādes Kurzemes, Latgales un Vidzemes fināli

18.03.2020

Noteikto drošības pasākumu dēļ saistībā ar vīrusu "Covid-19" un izsludinātā ārkārtas situācija valstī ir skārusi arī Skolu šaha olimpiādes paredzētos reģionu finālus, informē organizatore Nellija Maklakova.

Tādēļ uz citiem datumiem pārcelti Skolu šaha olimpiādes plānotie Kurzemes reģiona (1.aprīlī Talsos), Latgales reģiona (3.aprīlī Rēzeknē) un Vidzemes reģiona (7.aprīlī Cēsīs) fināli notiks citos datumos pēc 14.aprīļa.

Kā zināms, Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē sestdien pieņemts lēmums valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas periodā sporta, izklaides, kultūras un citām atpūtas vietām darbu beigt līdz pulksten 23, ziņo LETA.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš pēc sēdes žurnālistiem pastāstīja, ka turpmāk ir jāatceļ un jāaizliedz neatkarīgi no to apmeklētāju skaita visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties.

Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus.