Noskaidro labākos jauniešus Latgalē un dala ceļazīmes uz Latvijas finālu

14.01.2020

Aizvadītajās brīvdienās Rēzeknes novadā, Maltā notika Latgales 2020.gada atklātais jauniešu čempionāts šahā. Tajā kopā piedalījās 52 dalībnieki no Rīgas, Daugavpils, Jēkabpils, Rēzeknes, Viļāniem, Maltas un Tilžas. Zēniem tā bija atlase uz Latvijas jauniešu čempionāta finālu.

Meiteņu grupā 14 dalībnieču konkurencē labāko rezultātu ar 6,5 punktiem uzrādīja daugavpiliete Sofja Vasiļjeva ("Daugava Chess"). Par Latgales vicečempioni kļuva Rēzeknes BJSS pārstāve Jekaterina Smirnova (5,5 punkti). Bronzas medaļu ieguva septiņgadīga Milana Gaiļevska  ("Daugava Chess"), kurai 4,5 punkti un labāks papildus rādītājs. Tik pat punktu un 4.vieta jēkabpilietei Evelīnai Stikānei. Zīmīgi, ka šoreiz Latgales pjedestālā kāpa pērnā gada Latvijas jauniešu čempionāta U-10, U-12 un U-8 grupu (attiecīgi bronzas, zelta, sudraba) medaļnieces.

Zēnu grupā labākais bija jēkabpilietis Artūrs Krastiņš – 6 punkti no 7. Viņš izcīnīja ceļazīmi uz Latvijas jauniešu čempionāta finālu U-16 grupā. Otrā vieta ar izcīnītiem 5,5 punktiem un labāko koeficientu, kā arī ceļazīme uz Latvijas JČ finālu (U-14) tika rīdziniekam Andrejam Freibergam. Bronzas medaļa ar tik pat punktiem Ivanam Mjatežam (Rīga). Vēl viens Rīgas Šaha skolas pārstāvis – Vadims Aleidzāns – izcīnīja vietu Latvijas čempionāta finālā U-12 grupā. Viņam 5 punkti un 6.pozīcija kopvērtējumā. Sacensību tiesnesis bija NA Aleksandrs Vasiļkovs