Noslēgusies populāro turnīru "Rīga Open Rapid" šī gada sērija

30.12.2019

Sestdien Rīgas Šaha federācijā noslēdzās populāro turnīru sērijas "Rīga Open Rapid" sestais posms. Kā jau to varēja paredzēt, sacensības pulcēja pilnu zāli. Pie galdiņiem sēdās 52 dalībnieki, arī viens lielmeistars, viens starptautiskais meistars un četri FIDE meistari.

Bija jāspēlē astoņas kārtas ar laika kontroli 10 minūtes partijai plus 4 sekundes par gājienu ar FIDE rapida reitinga aprēķinu.

Pēc sešām kārtām tikai uzvaras bija FM Vitālija Ļevčenkova (2218) kontā, kurš ceturtajā kārtā pieveica arī lielmeistaru Jevgēņiju Svešņikovu (Krievija, 2448). Tomēr zaudējumi pēdējās divās kārtās liedza Ļevčenkovam kļūt par uzvarētāju, tomēr vietu uz goda pjedestāla viņš saglabāja, finišēdams trešajā pozīcijā. Otrajā vietā arī ar 6 punktiem iespraucās IM Vladimirs Svešņikovs (2503), bet pirmā vieta ar 6,5 punktiem tika Svešņikovam senioram. Vēl labāko sešiniekā iekļuva FM Aleksejs Žučkovs (2298), Lauris Laimiņš (2108) un Jānis Visockis (2013). Visiem – 6 punkti.

Visi dalībnieki, rezultāti un ieņemtās vietas apskatāmas chess-results.com.

"Rīga Open Rapid" posma balvu fonds bija 215 eiro, plus kausi un Rīgas Šaha federācijas kalendāri. Visi laureāti apskatāmi šeit.