Pirmo reizi notiks "Daugava Chess" Ziemas kausa izcīņa klasiskajā šahā

19.12.2019
Lieliska vieta, kur šahistiem relaksēties, ir nesen atklātā slidotava Vienības laukumā. Foto no visitdaugavpils.lv

No 2. līdz 5.janvārim pirmo reizi notiks biedrības "Daugava Chess" organizātā Ziemas kausa izcīņa klasiskajā šahā. Spēlētājus sagaida 7 kārtas ar laika kontroli 90 minūtes plus 30 sekundes, kā arī FIDE reitinga aprēķins.

Visus šaha interesentus tajās dienās uz Daugavpili aicinā viens no organizatoriem Andrejs Horobrijs. Pirms vai pēc kārtām dalībnieki var apskatīt ļoti skaisto pilsētas egli un arī apmeklēt publisko slidotavu, kas darbu Vienības laukumā sākusi pirms nedēļas. 11.janvārī sāksies Latgales 2020.gada atklātais jauniešu čempionāts, tādēļ Ziemas kausa izcīņa jaunajiem spēlētājiem būs kā ļoti labs sagatavošanās posms.

Atšķirībā no iepriekšējā "Daugava Chess" klasiska šaha turnīra, kas aizritēja rudenī, šoreiz spēlēšana notiks citās telpās − Daugavpils Valsts ģimnāzijas dienesta viesnīcā, Saules ielā 24, kas arī atrodas pilsētas centrā.

Turnīram tiek aicināti piedalīties visa vecuma šahisti no Latvijas un citām valstīm. Pieteikšanās ir līdz līdz 1.janvārim pa tālruņiem 29523665, 22130585 vai e-pastu daugavachess@gmail.com. Dalības maksa ir 20 eiro, no kuras atbrīvoti GM, WGM, IM un WIM titulu īpašnieki. Pirmās vietas ieguvējam garantētā balva ir 100 eiro.

Detalizēta informācija nolikumā, bet pašreizējais dalībnieku sastāvs apskatāms vietā chess-results.com.