Tūdaļ pēc gadumijas sāksies Latvijas čempionāta ceturtdaļfināls

12.12.2019

Piektdien, 3.janvārī, ar ceturtdaļfinālu sāksies jaunais Latvijas vīriešu klasiskā šaha čempionāta izspēles cikls, kurš, kā šobrīd plānots, noslēgsies ar kungu un dāmu fināliem aprīļa beigās un maija sākumā.

No 3. līdz 7.janvārim Rīgas Šaha federācijas telpās, Maskavas ielā 32/4, paredzētas 7 kārtas ar apdomas laiku 60 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu. Pirmo 10 vietu ieguvēji iegūst tiesības piedalīties Latvijas 2020.gada vīriešu čempionāta pusfinālā.

Ceturtdaļfinālam var pieteikties Latvijas federāciju pārstāvoši šahisti, kam ir vismaz I sporta klase (ja paliek brīvas vietas var piedalīties arī 2.sp.kl.) un vai uz 2020.gada 1.janvāri nav FIDE klasiskā šaha reitinga vai tas nepārsniedz 1900. Iepriekšējā pieteikšanās līdz 2.janvārim pa e-pastu alberts.cimins@inbox.lv. Pieteikumā jānorāda uzvārds, vārds, klasiskā šaha reitngs, sporta klase,pilsēta vai klubs. Vietu skaits ierobežots – 48.

Ja dalībniekam objektīvu iemeslu dēļ nav iespējams ierasties uz vienu no turnīra partijām līdz trešajai kārtai (ieskaitot), tad viņam ir tiesības par to pirms iepriekšējās kārtas sākuma informēt sacensību galveno tiesnesi un šajā kārtā saņemt neizšķirtu bez spēles.

Turnīra nolikums apskatāms šeit.