Krivonosovs un Lavendelis aizvadījuši Eiropas klubu kausa izcīņu

17.11.2019

Melnkalnes kūrortpilsētā Ulcinjā noslēgusies 35. Eiropas klubu kausa izcīņa šahā. 66 vīriešu (open) komandas sastāvēja no 457 spēlētājiem no 48 federācijām, arī diviem Latvijas šahistiem.

No mūsu spēlētāju pārstāvētajām komandām augstāko vietu ieņēma starptautiskā meistara Oļega Krivonosova (2404) pārstāvētā "MRU-ROSK Consulting" no Lietuvas. Septiņās kārtās tā izcīnīja četras komandu uzvaras, vienu reizi cīnījās neizšķirti, divreiz zaudēja un finišējā 16.pozīcijā. Krivonosovs cīnījās pie otrā galdiņa un guvas divus punktus. Vienības līderis bija IM Tomass Laurušas (2499).

Ar trim uzvarām un četriem zaudējumiem 47.pozīcijā turnīru pabeidza Zviedrijas "Wasa SK" ar FM Egonu Lavendeli (2289) sastāvā. Mūsu šahists pie ceturtā galdiņa ieguva 4 punktus, kas bija dalīts labākais rādītājs komandā.

Par čempioniem kļuva "Obiettivo Risarcimento Padova" no Itālijas, savukārt sieviešu konkurencē uzvarēja "Nona" (Gruzija).

Visas komandas, dalībnieki, rezultāti un ieņemtās vietas apskatāmas chess-results.com.

Atgādināsim, ka pirms diviem gadiem Turcijā Eiropas klubu kausa izcīņā piedalījās RTU komanda. Mūsējie toreiz ieņēma 17.vietā. Tā kādai no Latvijas komandām bija pirmā piedalīšanos šādās sacensībās pēc 17 gadu pārtraukuma.