3.Skolu šaha olimpiāde – 2020.gadā

01.11.2019

Vērienīgais projekts Skolu šaha olimpiāde tiks organizēts trešo reizi. Aicināti piedalīties visi Latvijas skolēni – šahisti pārstāvēt sevi, savu skolu, pilsētu, reģionu un tikt Latvijas Skolu šaha olimpiādes finālā, lai mērotos šaha spēkiem ar spēcīgākiem skolēniem no visas Latvijas.

Skolu pieteikumus I posmam (skolu posms) var sākt jau sūtīt no šodienas, 1.novembra, līdz 2020.gada 20.februārim, II posmam (reģiona fināli) pieteikumi jānosūta līdz 2020.gada 20.martam un III posmam (Latvijas fināls) dalībnieki ir jāpiesaka līdz 2020.gada 10.maijam. Vairāk informācijas nolikumā.

Skolu šaha olimpiāde līdzīgi kā pirmajos divos gados arī trešajā gadā tiks organizēta sadarbība ar Transporta un Sakaru institūta atbalstu, kur katru dalībnieku sagaida īpašs piemiņas suvenīrs.

Latvijas Skolu šaha olimpiādes fināls notiks 2020.gada 15.maija piektdienā, Rīgā, Transporta un Sakaru institūtā, Lomonosova ielā 1.

Šogad reģionu fināli tiks rīkoti 1.aprīlī Talsos (Kurzemes reģiona fināls), 3.aprīlī Rēzeknē (Latgales reģiona fināls), Cēsīs (Vidzemes reģiona fināls), Jelgavā (Zemgales reģiona fināls) un Rīgā būs noslēdzošais Rīgas fināls. Vidzemes, Zemgales un Rīgas finālu datumi vēl nav noteikti, bet tiks paziņoti tikko būs zināmas sacensību vietas, kā arī katram reģiona finālam tiks izstrādāts nolikums.

Rīgas finālam konkursa kārtībā tiek meklēta skola, kura būtu gatava uzņemties kopā organizēt Rīgas finālu 150 – 200 skolēniem. Pirmajā gadā veiksmīga sadarbība izveidojās ar Juglas vidusskolu, pērn šo atbildību uzņēmās Rīgas 45.vidusskola, kurā nupat septembra sākumā ir sācis darboties šaha pulciņš.

Ja arī Tu vēlies, lai Tavā skolā kaut vismaz uz vienu dienu ir īsta šaha atmosfēra, tad piedāvā savai skolai šo iespēju un sazinies ar mums par visu, kas nepieciešams veiksmīgai sadarbībai.

Nellija Maklakova
Skolu šaha olimpiādes koordinatore

skolusahaolimpiade@gmail.com