55 dalībnieki sākuši cīņu par Rīgas čempiona titulu

20.09.2019

Rīgas Šaha federācijas telpās ceturtdien sākās cīņa par galvaspilsētas čempionu titulu klasiskajā šahā. Šogad interesentu skaits bija tika liels, ka vairākiem dalībniekiem, kas ieradās pēdējā brīdī, vietu trūkumu dēļ startēšanu turnīrā nācās pat atteikt.

Kā pēdējos gados ierasts Rīgas čempionātos, spēlētājiem jāaizvada astoņas kārtas ar apdomas laiku 90 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu. Sestdien un svētdien pie galdiņiem nāksies sēsties pa divām reizēm, bet pēdējā kārtas un tai sekojošā apbalvošana paredzēta otrdienas, 24.septembra, vakarā.

Pie galvenajiem reitingfavorītiem jāpieskaita četrkārtējais galvaspilsētas čempions Kristaps Kretainis (2273), kā arī Edgars Ungurs (2176), Imants Kārkliņš (2157), Nikolajs Katišonoks (2113), Gints Rasa (2097) un Konstantīns Gudovskis (2018). Pirmo reizi startē arī ārzemnieki – Austrijas un Zviedrijas pārstāvji. Dalībnieku vecums ir no 8 līdz 82 gadiem.

Sacensību balvu fonds sasniedzis 600 eiro, savukārt trīs labākie iegūs tiesības spēlēt Latvijas 2020.gada vīriešu čempionātā.

Dalībnieki un rezultāti apskatāmi chess-results.com, bet pirmo galdiņu tiešaraide livechesscloud.com.

Tā kā interese par čempionātu ar katru gadu tikai pieaug un šogad sasniegts jauns dalībnieku rekords, organizatori apsver iespēju nākamgad rīkot pusfinālu. Tas varētu norisināties augusta pēdējā nedēļā un pulcēt šahistus ar reitingu līdz 1600. Varbūt tad tiktu apmierināta visu interesentu vēlme piedalīties Rīgas čempionātā.