Āris Ozoliņš – īsumā par prezidenta amatā paveikto

07.09.2019

Pēc neatkarības atjaunošanas Āris Ozoliņš ir viens no diviem Latvijas Šaha federācijas (LŠF) federācijas prezidentiem, kas amatā atradās visilgāko laika posmu – kopumā sešus gadus. Paveikts šajā periodā ir nesalīdzināmi daudz, it īpaši noorganizēto starptautisko turnīru ziņā.

Pēc atkāpšanās no amata 28.augustā Āris Ozoliņš atskatās uz paveikto: "Stājoties LŠF prezidenta amatā, uzstādīju vairākus mērķus, ko centos realizēt būdams šajā amatā. Par to darīju zināmu gan LŠF valdei, gan šaha sabiedrībai. Šobrīd Eiropas sieviešu un jauniešu čempionāti klasiskajā šahā, kas notika Latvijā attiecīgi 2017. un 2018.gadā, jau ir vēsture. Vērienīgais Tāla memoriāls ar četriem turnīriem, t.sk. "Grand Prix" posmu, šogad Rīgu padarīja uz divām nedēļām par visas pasaules šaha metropoli.

Simtgadei veltītie šaha mači pie simts galdiņiem ar kaimiņiem Lietuvu un Igauniju. Deviņi zonālie turnīri ar pieklājīgu 10 000 eiro balvu fondu katrā un atlasi uz Pasaules kausu. LŠF trenera Edvīna Ķeņģa iecelšana amatā un darbs ar labākajiem jauniešiem un izlases dalībniekiem. Mājas lapas izveide un pienācīga uzturēšana. Mobilās aplikācijas izveide. Saprotams, ka visu šo darbu realizācija ir komandas darbs un paldies visiem, kas tajā piedalījās. Jāatzīst ka ir darbi, ko nav izdevies paveikt un realizēt.

Šaha apmācības ieviešana skolās, kā mācību priekšmets varētu būt galvenais uzdevums, kas nākotnē jārealizē. Arī LŠF savas mājas vietas iegūšana ir ieilgusi, bet ceram drīz tiks realizēta. Lai šahs Latvijā turpinātu attīstīties jānāk jaunam enerģiskam, zinošam vadītājam, kas turpina iesākto un realizē jaunas idejas. Šobrīd tas ir noticis un Māris Krakops kļuvis par LŠF prezidentu. Man par to ir liels prieks, un novēlu viņam izturību, veselību un panākumus šajā amatā un visā, ko viņš dara. Gens Una Sumus. "